gyakran ismételt kérdések

Szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy minél pontosabb képet kapjatok arról, hogy Professzionális Virtuális Asszisztensként mire számíthattok a képzésen, illetve később a munkaerőpiacon. 

A virtuális asszisztens (általánosan rövidítve VA, gyakran virtuális irodai asszisztens) egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból (otthonról, úgynevezett „home office”-ból), segítenek vállalkozásoknak, támogatják azok működését. A virtuális asszisztensek szakosodhatnak képzettségüknek, tapasztalatuknak, érdeklődési körüknek megfelelően. A virtuális asszisztens gyűjtőfogalom ennél többet is takar. Ide sorolhatjuk például a virtuális marketing asszisztenseket, a virtuális szövegíró (tartalomkészítő) asszisztenseket, a virtuális személyi asszisztenseket stb. Vagyis a virtuális asszisztens nem feltétlenül, s nem minden esetben egyenlő egy „virtuális titkárnővel” .A virtuális asszisztensek szabadúszó, egyéni vállalkozók, akik szerződéses kapcsolatban állnak ügyfeleikkel. A saját vállalkozásuk adózásáért saját maguk felelnek, vagyis az ügyfélnek nincs gondja a munkabérre, járulékokra, munkaviszonnyal kapcsolatosan jelentkező egyéb teendőkre. A virtuális asszisztens egyszerre több ügyfelet is kiszolgálhat, feladatait elláthatja havibérben, órabérben, projekt alapú díjazással, stb. Amilyen formában a szerződő felek megállapodnak. (Forrás: Wikipedia)

Professzionális Virtuális Asszisztensként minden olyan virtuálisan elvégezhető területen bevethető leszel, ami egy kis-, vagy középvállalkozás napi működése kapcsán előfordulhat. A teljesség igénye nélkül néhány gyakori feladatkör, amelyekben vállalkozóként támogathatod partnereid: 

  • Személyi asszisztencia
  • Számlák összekészítése a könyvelés számára
  • Social media felületek kezelése
  • Hirdetési kampányok indítása, követése
  • Eredménykimutatások készítése
  • Prezentációkészítés
  • Weboldalak, webshopok kezelése
  • Ügyfélszolgálat
  • Tartalomgyártás
  • Hírlevelek készítése

A bevételeid a ráfordított idő és az általad vállalt projektek jellegéből fakadóan nagyon változóak lehetnek. Általános mérceként elmondható, hogy mivel KATA-s vállalkozóként kedvező adózás mellett dolgozhatsz, így netto 250 000 és 400 000 Ft körüli összeget vihetsz haza minden hónapban főállású vállalkozóként. 

Természetesen ez az összeg nagyban függ az eddigi szakmai tapasztalataidtól, a nyelvtudásod mértékétől, stb. 

A képzés megkezdéséhez érettségi bizonyítványt kérünk a résztvevőktől. 

A végzettség mellett fontos, hogy rendelkezz még felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel, illetve alapfokú angol nyelvtudással (nem kérünk bizonyítványt róla) a használt programok, eszközök használatának akadálytalansága miatt.

Elméleti óraszám: 25 óra

Gyakorlati óraszám: 49

A képzés összes óraszáma: 74 óra

A képzés elvégzéséről Tanúsítványt kapnak a végzett hallgatók.

A képzés elsősorban személyes megjelenés mellett zajlik. A képzés során természetesen figyelembe vesszük és betartjuk az érvényben lévő járványkezelési előírásokat. 

A képzés árképzésének kialakítása jelenleg is zajlik. Türelmed kérjük.